اطلاعات حدود ۵۲ هزار بهرهبردار کشاورزی استان تهران در سرشماری عمومی کشاورزی ثبت شد.
«مسعود افشین»، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، از انتشار نتایج اولیه سرشماری عمومی کشاورزی سال 1403 خبر داد و اظهار کرد: حدود 52 هزار بهرهبردار کشاورزی در استان تهران مشغول فعالیت هستند که 88 درصد از آنان دارای زمین هستند.
وی با برجسته کردن سطح بالای سواد بهرهبرداران استان تهران، گفت: 91 درصد بهرهبرداران استان باسواد هستند که این شاخص در سطح کشور 77 درصد است. همچنین 17 درصد از بهرهبرداران استان مدرک تحصیلی فوق دیپلم و بالاتر دارند و این موضوع نشاندهنده جایگاه مناسب استان در حوزه آگاهی و دانش کشاورزی است.
«افشین» اطلاعات ثبت شده را به شرح زیر بیان کرد:
باغداری پیشرو، اما کاهشی
باغداری با 33 هزار بهرهبرداری و زراعت با 18 هزار بهرهبرداری به ترتیب مهمترین فعالیتهای کشاورزی استان تهران را تشکیل میدهند. مجموع مساحت اراضی کشاورزی استان شامل 137 هزار هکتار اراضی زراعی و 28 هزار هکتار باغ و قلمستان است که حدود یک درصد از کل اراضی زراعی و باغی کشور را به خود اختصاص داده است.
60 هزار هکتار از اراضی زراعی استان در سال 1403 زیر کشت گندم بوده است که به طور متوسط هر بهرهبرداری گندمکار حدود 7 هکتار زمین را تحت کشت داشته است.
کاهش باغداری و دام سنگین، رشد آبزیان
در مقایسه با سرشماری قبلی (1393)، بهرهبرداریهای باغداری در استان تهران 3 درصد کاهش یافته و فعالیتهای دام سنگین نیز 12 درصد کاهش داشته است. در مقابل، پرورش آبزیان در استان تهران رشد چشمگیر 80 درصدی را نسبت به سرشماری قبلی تجربه کرده است.
کشت گلخانهای؛ ظرفیت بالقوه تهران
استان تهران در زمینه کشت گلخانهای نیز رتبه ششم کشوری را به خود اختصاص داده است. با توجه به موقعیت استراتژیک استان و بازار مصرف پرظرفیت تهران، این استان دارای ظرفیتهای بالایی در توسعه کشت گلخانهای است که میتواند در آینده نقش برجستهتری در تأمین محصولات کشاورزی پرمصرف داشته باشد.
تهران؛ صدر جدول دامهای سنگین کشور
استان تهران با حدود 700 هزار رأس دام سنگین ، رتبه نخست کشوری را در این حوزه دارد و 13 درصد از کل دام سنگین کشور در این استان قرار دارد. همچنین حدود یک میلیون و صد هزار رأس دام سبک نیز در استان تهران وجود دارد که معادل 2 درصد از کل دام سبک کشور است.
گفتنی است، سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان تا ۲۶ آذر ماه سال گذشته در سراسر کشور اجرا شد. در این سرشماری اطلاعات بهره برداران بخشهای مختلف کشاورزی از جمله زراعت، باغداری، کشت گلخانهای، پرورش ماهی، زنبورداری، دامپروری و پرورش طیور ثبت شد.