برگزاری هفتمین نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران با محوریت شهرستان دماوند
هفتمین نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران، هجدهم تیرماه با محوریت شهرستان دماوند به ریاست «محمدصادق معتمدیان» استاندار تهران و دبیری «سید محمدرضا گلدانی» رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، با حضور «ابراهیم عزیزی»، «محمد سراج» و «شاهرخ رامین» از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرایی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، «سید محمدرضا گلدانی» رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با اشاره به اهمیت تصویب اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای سال ۱۴۰۴ در شورای برنامه ریزی، بر اهمیت اولویت بخشی به طرح ها با توجه به محدودیت های منابع تاکید کرد.
در ادامه «حشمت الله سلیمانی» معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، به ظرفیتهای توسعهای شهرستان دماوند از جمله گردشگری طبیعی، کشاورزی، صنایع و موقعیت راهبردی دماوند اشاره کرد.
وی همچنین چالشهای این شهرستان را نظیر کمبود زیرساختهای حملونقل، ناترازی منابع آب، و نیاز به ارتقای خدمات آموزشی و درمانی، خطر وقوع سیل و زلزله و همچنین در خطر بودن منابع تولید بخاطر تغییر کاربری های احتمالی بیان کرد.
در ادامه «معصومه بازرگانی کیا» دبیر شورای برنامه ریزی دماوند نیز در گزارشی بیان کرد: این شهرستان رتبه نخست وسعت اراضی کشاورزی، تولید باغی، گوشت و عسل در استان تهران را داراست و موضوع «گردشگری» نیز می تواند موتور پیشران توسعه دماوند به شمار رود.
وی تصفیه خانه های فاضلاب دماوند و رودهن - بومهن، توسعه بیمارستان حضرت فاطمه (س) و تکمیل استادیوم ورزشی تختی را پروژه های مهم و تأثیرگذار این شهرستان دانست که در اولویت اجرا قرار دارد.
«محمدصادق معتمدیان» استاندار تهران نیز با تأکید بر لزوم تدوین نقشه راه توسعه شهرستان دماوند، خواستار همافزایی میان دستگاههای اجرایی و استفاده از ظرفیتهای مردمی و خیرین برای رفع مشکلات شد.
استاندار تهران با اشاره به چالش آب و آثار تغییر اقلیم، کشت سنتی در استان را ممنوع اعلام کرد و خواستار جایگزینی روشهای نوین آبیاری، ایجاد گلخانهها، فرآوری محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری بهعنوان محورهای معیشتی پایدار برای مردم دماوند شد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت فرآوری محصولات کشاورزی گفت: خامفروشی محصولات باید پایان یابد و ما آمادگی داریم همکاری لازم را برای ایجاد مراکز بستهبندی، فروش و فرآوری محصولات داشته باشیم تا ارزش افزوده آن نصیب مردم و دست واسطهگران کوتاه شود.
«معتمدیان» در ادامه با انتقاد از ساختوسازهای غیرمجاز در مناطق طبیعی و کوهستانی دماوند، هشدار داد: تخریب طبیعت برای منافع شخصی خیانت به حقوق مردم و نسل آینده است و فرمانداران و دستگاههای اجرایی باید با قاطعیت با این تخلفات برخورد کنند و اجازه ندهند حقوق عمومی پایمال شود.
استاندار تهران با اشاره به محدودیت منابع کشور، گفت: نباید پروژه جدید کلنگ بزنیم، بلکه باید پروژههای نیمهتمام و ضروری را در اولویت اجرا قرار دهیم.
وی تأمین آب شرب مردم، اصلاح روش های کشاورزی و ارتقای ایمنی و سلامت از اولویت های استان بیان کرد.
نمایندگان مجلس نیز در این نشست بر ضرورت تخصیص اعتبارات ویژه برای توسعه زیرساختهای دماوند تأکید کردند و آمادگی خود را برای پیگیری مصوبات در سطح ملی اعلام نمودند.
مدیران دستگاه های استانی نیز ضمن بیان مسائل و مشکلات، پیشنهادات توسعه ای در حوزه فعالیت خود را بیان کردند.
در این نشست، ۶۳ موضوع در حوزه های مختلف به تصویب اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران رسید.